botigues obertes 12 octubre festiu
Foto: Clara Soler Chopo

Hi ha botigues obertes el 12 d’octubre del 2023 a Barcelona? I a Catalunya? El 12 d’octubre és un dels dies festius marcats al calendari laboral 2023. Malgrat que hi ha diversos festius d’obertura comercial permesos a Barcelona, aquest dijous, dia de la Hispanitat i festa del Pilar, no és un d’aquests dies. D’aquesta manera, no poden obrir totes les botigues i centres comercials de la ciutat, però sí que ho poden fer alguns comerços segons la seva activitat. A més, en altres municipis de Catalunya sí que està permesa l’obertura de locals. Quines botigues poden obrir el 12 d’octubre a Barcelona?

Aquest 2023, el Dia de la Hispanitat no és un dels festius que marquen la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona perquè els establiments que ho vulguin puguin treballar. Ara bé, malgrat que cada any hi ha convocades diverses manifestacions el 12 d’octubre per commemorar la jornada, a les xarxes hi ha una crida per reivindicar que “no hi ha res a celebrar” i, per tant, algunes botigues podrien optar per obrir com a mostra de rebuig i protesta a una festa que no consideren seva.

Botigues obertes el 12 d’octubre del 2023

Tot i que el 12 d’octubre no estigui al calendari de festius d’obertura autoritzada, alguns establiments comercials poden obrir tots els dies de la setmana, encara que sigui diumenge o festiu. Són els següents:

  • Botigues a l’abast o de conveniència (supermercats de 24 hores), que no tenen limitacions.
  • Pastisseries, rebosteries, xurreries, forns de pa i comerços de plats preparats.
  • Quioscos i floristeries.
  • Establiments en recintes d’afluència turística com museus.
  • Botigues dins d’hotels.
  • Botigues en punts fronterers, estacions i mitjans de transport.