(ACN/redacció) El nombre de visitants al centre la Barcelona ha augmentat significativament, coincidint amb el pont del Pilar. A la presència de turistes, cada cop més habitual, s’hi han afegit veïns de la ciutat i altres municipis, que han aprofitat el seu dilluns de festa per passejar per la Rambla o anar a comprar al passeig de Gràcia o al `Portal de l’Àngel. Alguns botiguers asseguren que a poc a poc cada vegada hi ha més gent al carrer i confien que es torni progressivament a la normalitat. Tot i això es mantenen prudents respecte a les vendes.

“Em trobo gent que feia dos anys que no venia a comprar”

El pont, el sol i la bona temperatura han animat molta gent a tornar a trepitjar el centre de la ciutat. “Em trobo gent que feia dos anys que no venia a comprar”, comenta Josep Planelles, el propietari d’una botiga de torrons al Portal de l’Àngel. Afirma que aquests dies ha rebut la visita de clients de Sant Andreu. “Es tracta de gent gran que fins ara tenia por d’agafar el transport públic i no havia vingut al centre en tot aquest temps”, afegeix el botiguer. D’altres han decidit baixar a Barcelona pensant que no hi hauria tanta gent. És el cas de Beth Queralt, veïna d’un poble d’Osona. “Avui hem baixat expressament per fer una mica de compres pensant que no hi hauria ningú, perquè a dalt està ple de gent de Barcelona. I realment ens hem trobat que hi havia moltíssima gent”, comenta.

Irene Requena, botiguera d’una sabateria al centre, també ha vist com avui els clients augmentaven. “Encara que hi ha gent que treballa, no és un dilluns com qualsevol altre, es nota. El carrer està ple“, comenta. “Encara és molt aviat per dir-ho però els números milloren i això dona esperances.”

Planelles i altres comerciants confien que això sigui el principi del final de la crisi de la pandèmia. La recuperació total, però, encara la veuen lluny. “Hem augmentat un 20 o 30 % les vendes a la zona en comparació amb l’any passat”, assegura Joaquín Carrillo, responsable del quiosc de la Catedral. “Hi ha més turistes, és cert, però no hi ha aquella alegria de comprar“, afegeix Carrillo. De fet, segons explica el quiosquer, el pont del Pilar ha fet baixar les vendes de diaris i revistes. “Ha marxat la gent dels despatxos i oficines, i això és nota molt”.