La plataforma Veus de Sobirania Alimentària a Ciutat ha organitzat una jornada per donar impuls a l’alimentació sostenible. Des de les 10 del matí el Parc de Joan Miró ha estat l’escenari de diverses activitats com exposicions, xerrades, concerts o tast d’aliments agroecològics. També s’ha organitzat una arrossada popular amb productes ecològics.

Les entitats que formen part d’aquesta plataforma, un centenar, demanen a l’Ajuntament de Barcelona que dissenyi i apliqui polítiques contundents per poder transitar cap a una sobirania alimentària. De fet, Xavier Montagut, portaveu de la plataforma, assegura que cal preservar la terra i que els pagesos venguin directament els seus productes i, així, “puguin viure dignament.”

Barcelona, capital de l’alimentació sostenible

Aquesta jornada s’ha dut a terme aprofitant que, enguany, Barcelona és la Capital Mundial per a l’Alimentació Sostenible. Per això, s’estan impulsant diverses campanyes per potenciar una alimentació més saludable, sobretot per als infants, per evitar problemes com l’obesitat.

Què és la sobirania alimentària?

La sobirania alimentària consisteix a defensar el dret que tenen tots el pobles i ciutats de poder disposar de terres i recursos naturals per produir productes ecològics o de kilòmetre zero, sense haver de dependre de les importacions.