La plataforma Veus de Sobirania Alimentària a Ciutat ha organitzat una jornada per donar impuls a l’alimentació sostenible. Des de les 10 del matí el Parc de Joan Miró ha estat l’escenari de diverses activitats com exposicions, xerrades, concerts o tast d’aliments agroecològics. També s’ha organitzat una arrossada popular amb productes ecològics.

Les entitats que formen part d’aquesta plataforma, un centenar, demanen a l’Ajuntament de Barcelona que dissenyi i apliqui polítiques contundents per poder transitar cap a una sobirania alimentària. De fet, Xavier Montagut, portaveu de la plataforma, assegura que cal preservar la terra i que els pagesos venguin directament els seus productes i, així, “puguin viure dignament.”

Barcelona, capital de l’alimentació sostenible

Aquesta jornada s’ha dut a terme aprofitant que, enguany, Barcelona és la Capital Mundial per a l’Alimentació Sostenible. Per això, s’estan impulsant diverses campanyes per potenciar una alimentació més saludable, sobretot per als infants, per evitar problemes com l’obesitat.

Menys carn i més vegetals als menús d’una quarantena d’escoles i instituts de Barcelona

Què és la sobirania alimentària?

La sobirania alimentària consisteix a defensar el dret que tenen tots el pobles i ciutats de poder disposar de terres i recursos naturals per produir productes ecològics o de kilòmetre zero, sense haver de dependre de les importacions.