El canvi de nom i de data no ha restat atractiu a la primera edició de la Nit del Passeig de Gràcia, que organitzen els comerciants d’aquesta via emblemàtica. Abans de les 19 h d’aquest dijous -l’hora en què ha arrencat aquesta nit de compres, gastrononima i música-, el passeig de Gràcia s’ha començat a omplir dels primers barcelonins i turistes disposats a gaudir de la festa. Un dels punts que ha congregat més públic ha estat l’escenari situat a la confluència amb el carrer de la Provença. Aquí s’ha fet l’acte més institucional amb els parlaments i un tast de l’espectacle ‘Messi 10′ del Cirque du Soleil. Al llarg de tot el carrer s’han programat activitats i les botigues han obert fins a la mitjanit.

Al llarg del passeig de Gràcia els assistents han passejat amb ganes d’aprofitar els descomptes i alhora gaudir de la música en directe i les activitats programades. Entre el públic, alguns repetidors que ja han viscut l’experiència d’aquesta nit de compres amb la Shopping Night, que tenia lloc a finals de novembre. En aquesta edició, però, han hagut d’esperar gairebé fins a Nadal.

El president de l’Associació de Passeig de Gràcia, Lluís Sans,  s’ha mostrat confiat que tornarà a ser un èxit. L’organització espera rebre entre 70.000 i 80.000 visitants, una xifra molt semblant a la d’anys anteriors, quan l’esdeveniment es deia Shopping Night.

Cinc escenaris amb música i una ruta gastronòmica

Al llarg del passeig de Gràcia s’han instal·lat cinc escenaris amb música en directe, instal·lacions i activitats lúdiques. I coincidint amb la cita, fins diumenge hi ha una ruta gastronòmica en què participen una desena de restaurants i hotels. Cada establiment ha preparat una elaboració especial acompanyada d’una beguda a un preu tancat de 12 €.

Un dels punts que ha generat més expectació ha estat el bosc d’hivern, una instal·lació d’art tecnològic amb 7.200 llums LED que se sincronitzen amb la música per crear una experiència immersiva mentre el públic camina per l’interior. Molts ho han fet amb el mòbil a la mà per immortalitzar el moment.

Protesta davant la Comissió Europea

La Nit del Passeig de Gràcia ha coincidit amb la convocatòria d’una protesta davant la seu de la Comissió Europea a Barcelona, que està situada al número 90 del mateix passeig de Gràcia. La crida a mobilitzar-se l’ha fet l’ANC com a resposta a la inhabilitació del president Quim Torra i per aplaudir la sentència europea sobre la immunitat del líder d’Oriol Junqueras.