El pessebre de la parròquia de Sant Ramon Nonat té 45 metres quadrats i el creen, cada any, dos veïns del barri de Sant Ramon. Un d’ells, Paco Lucena, perruquer de professió, el va començar a fer fa 26 anys, quan hi va traslladar el pessebre que tenia al seu negoci. Des de llavors, la presentació ha anat creixent i incorporant nous elements. S’hi posen a mitjans d’octubre i entre tots dos hi dediquen 400 hores.

Un pessebre fet amb material reciclat

El Paco és un dels creadors del pessebre i assegura que tot el material que hi posen és reciclat. Reconeix que va fer les primeres cases amb capses de cava i, després, ha anat incorporant elements, molts dels quals a partir d’0bjectes que li deixen els veïns. Per exemple, amb les boles del collaret d’una veïna va fer els tomàquets que pengen del jaç d’una mula. O el riu que han elaborat amb una tub i la cascada que han fet amb un cubell partit per la meitat i recobert de cera. “Com jo era perruquer, doncs sé treballar la cera i això ho utilitzo per fer el pessebre”, reconeix.

Parada obligada per als veïns de Sant Ramon

La instal·lació del pessebre és una dels moments més esperats pels veïns per les festes de Nadal, però el Paco i el Juan s’hi posen a mitjans del mes d’octubre, en una jornada de vuit hores al dia. En total, entre tots dos hi dediquen unes 400 hores. El pessebre té 45 metres quadrats i disposa de llum i aigua corrent. A més, es va canviant cada dia en funció del dia del calendari de la epifania.

El de Sant Ramon és un dels pessebres més grans dels que es poden veure a la ciutat aquestes festes de Nadal.