Els negocis dels 14 locals que l’Ajuntament de Barcelona volia comprar a les Corts en el marc del pla Amunt persianes demanen que el consistori els indemnitzi amb entre 6.000 i 9.000 euros per local. Veuen inviable deixar els locals complint els terminis del propietari, que els va enviar un burofax perquè els abandonin abans del 31 de maig. Tot i això, es veuen abocats a marxar. Consideren que el consistori és responsable d’aquesta situació, per l’operació de compra frustrada dels locals.

Exigeixen, a més, una mediació de l’Ajuntament per aconseguir una pròrroga fins al 31 de desembre sense haver de pagar cap dipòsit. De fet, segons explica Alfons Celma, un dels llogaters afectats, en declaracions a betevé, el propietari els ha demanat, en una reunió aquesta setmana, una “garantia en forma de fiança, encara per quantificar” per poder prorrogar la seva estada. Un altre dels empresaris afectats, Antonio Montes, assegura que es planteja “denunciar l’Ajuntament” si aquesta mediació no té èxit. En contacte amb betevé, el propietari dels locals ha declinat fer declaracions.

Marxar ara és inviable

Per molts d’aquests petits negocis, marxar ara significa quedar-se sense facturar en la millor època de l’any. La Fina Garcia té un petit local de bellesa des de fa més de 20 anys. “És temporada alta, ara venen totes les clientes, si haig de marxar tindré moltes pèrdues, és impossible marxar ara”. L’Edu Verdial, un altre llogater que es dedica a la retolació, explica que “estem en plena activitat, estic fent feina per la Fira de Barcelona, és impossible“.

L’Alfons Celma, que té una gestoria, explica que són en “plena campanya de la renda i no tenim ni tan sols temps per buscar una alternativa, un altre emplaçament”. Antonio Montes explica, des de la seva empresa de recanvis per a màquines recreatives, que “moure tota la maquinària en aquest poc marge de temps és ara impossible”.