L’Ajuntament de Barcelona ha admès que només podrà comprar dos dels 16 locals que pretenia adquirir darrere del Mercat de les Corts perquè són els únics que estan buits i tenen accés des del carrer. En una compareixença a la Comissió d’Economia, el regidor de Presidència, Jordi Martí, ha explicat que s’estan fent les comprovacions i que el procés encara no està tancat, però ha afirmat que el consistori no comprarà cap local amb activitat vigent.

La polèmica pels locals de les Corts va esclatar a principis de mes, quan ERC i Junts van denunciar que l’Ajuntament volia comprar 14 locals amb negocis en actiu en comptes d’estar buits, tal com exigien les bases del programa Amunt persianes. A més, van explicar que el propietari va enviar un burofax als llogaters per fer-los fora i poder vendre els locals al consistori. Amb la polèmica oberta, el govern municipal va dir que només compraria locals buits.

“Ens defensarem quan toqui”

Jordi Martí ha defugit l’autocrítica en tot el procés de compra malgrat les acusacions que li han arribat des de l’oposició. “Si algú considera que fem frau, la justícia està a punt i ja ens defensarem quan toqui”, ha etzibat. Junts va anunciar que portarà el cas a l’Oficina Antifrau. El regidor de Presidència ha fet una defensa aferrissada del programa de compra de locals per assegurar activitats comercials que no poden pagar el preu dels lloguers.

Mediació entre llogaters i propietari

Elsa Artadi (Junts) ha recriminat al govern municipal que quan va aprovar la compra dels 16 locals ja sabia que alguns tenien llogaters perquè el propietari els ho havia dit: “No és cert que vulguin protegir l’activitat econòmica”. Des d’ERC, Jordi Castellana ha demanat a l’Ajuntament que faci de mitjancer entre el propietari i els llogaters perquè puguin continuar. Martí ha revelat que ja estan fent mediació.

El portaveu de Cs, Paco Sierra, ha acusat el govern municipal de fer “un nyap que frega la il·legalitat” i ha preguntat qui va acceptar la compra sense veure que els locals estaven plens. Josep Bou (PP) ha demanat que no es faci fora cap llogater amb contracte i Eva Parera (Valents) ha denunciat “mala gestió d’una mala mesura”.