Per primer cop s’organitza una versió reduïda de la Fira Mercat de Mercats, el Petit Mercat de Mercats la festa del producte i de la gastronomia de Barcelona. Amb horari ininterromput de 10 a 22 h, divendres, 13 de maig, i dissabte, 14, el Mercat de la Marina surt al carrer, en concret a la plaça de la Marina, per organitzar una festa del producte fresc i animar els veïns a gaudir de la cultura dels mercats municipals.

L’essència del mercat de tota la vida

A primera hora, a les 10 h, la plaça de la Marina ja es comença a impregnar de l’esperit del mercat amb un esmorzar de forquilla com cal. La parada Especialidades Carmen és la responsable d’oferir una bona truita de patates, unes seques o, fins i tot, unes migas fetes a foc lent, que han de servir per arrencar la jornada del Petit Mercat de Mercats.

A partir de les 12 h agafen el relleu gastronòmic els restauradors del barri. La Bodega Pasaje, la Granja Elena o el bar Iberia ofereixen les seves ensalades russes, les tripes de tota la vida o una coca de vedella estofada. Els restaurants disposen d’uns estands distribuïts per tota la plaça que els permet donar-se a conèixer entre els veïns i mostrar-li la seva gastronomia.

El gerent dels Mercats Municipals, Màxim López, és molt clar al respecte dels efectes beneficiosos de fer sortir el mercat al carrer. “El mercat sempre ha estat un àgora, és una plaça, un punt de trobada. Durant dos anys hem hagut de tancar els mercats però ara toca sortir al carrer, no només viure’ls des de dins, cal viure’ls cap en fora. El mercat surt a la ciutadania i li ensenya tot el que té”.

Un bon esmorzar de forquilla per començar
Els restauradors de la zona es donen a conèixer

Del mercat a la graella

Una de les zones més concorregudes del Petit Mercat de Mercats és la de les barbacoes. Si ens passegem per les parades del mercat trobem que moltes han preparat un seguit de safates amb preu tancat i amb producte fresc, que podem adquirir. Sardines, verat, gambes, brotxetes, hamburgueses o mitjanetes de xai, que cal portar a les barbacoes perquè ens preparin el menjar al moment.

Les barbacoes treuen fum per preparar el producte del mercat
El producte fresc és el gran protagonista

La Petra Moreno regenta la parada Peixos Petra i també té clar que aquesta és una bona manera de promocionar el producte. “Això és consumir el producte en si, el bon producte, tal com està. Només cal fer-ho a la planxa i ja veuràs quina diferència amb, per exemple, una daurada que ve de Turquia i no és d’aquí.