La botiga de queviures Múrria ha aparegut aquest matí amb la façana vandalitzada amb grafits, segons han denunciat els propietaris a les xarxes socials. La pintada afecta les persianes i els murals modernistes de l’aparador de la botiga, que aquest dilluns estava tancada perquè és un dels dies de descans del comerç.

La pintada no ha passat desapercebuda, en tractar-se d’un comerç molt conegut i centenari de la ciutat, i estar ubicat al centre de Barcelona, concretament a la cantonada del carrer de Roger de Llúria amb el de València, a la dreta de l’Eixample.

Un comerç centenari i Medalla d’Or de la Ciutat

Queviures Múrria va ser fundat el 1898, i ofereix productes d’alta gastronomia. Destaca per l’espectacular aparador i forma part de la Ruta del Modernisme de Barcelona. A més, ha estat mereixedor de la Medalla d’Or de la Ciutat i els premis a millor botiga i millor aparador de Barcelona i millor gerència d’establiment d’Espanya.

Proliferació de grafits en edificis emblemàtics

Darrerament, han estat moltes les denúncies per pintades a edificis emblemàtics i patrimonials de la ciutat. Un dels darrers que s’han conegut ha estat la façana posterior de la basílica de Santa Ma del Pi, però no ha estat l’única, també en trobem a la Catedral, Santa Maria del Mar i la mateixa façana de l’Ajuntament. Uns grafits que són especialment difícils de netejar, ja que es necessita un projecte de rehabilitació.