El primer diumenge de temporada amb botigues obertes ha tingut poc seguiment en alguns dels barris que s’han inclòs recentment en la zona turística “ampliada” de Barcelona. Així com al centre han obert moltes botigues, a districtes com Sants o Gràcia la majoria de comerços tenien les persianes abaixades.

Cal destacar que les botigues de menys de 300 metres quadrats ja podien obrir diumenges i festius durant tot l’any. El nou calendari, però, permet que els comerços de més de 300 metres quadrats també ho puguin fer fins al 15 de setembre.

En aquest sentit, aquelles persones que han sortit a passejar per Gràcia s’han trobat principalment amb bona part dels negocis tancats i el pocs que havien obert eren franquícies de grans marques. Una situació força diferent és la que s’ha produït a Sants. Per exemple, en comparació amb Gràcia, a l’eix comercial de Creu Coberta hi havia més botigues obertes. A més, en general eren comerços més petits i de barri.

De fet, alguns petits comerciants destaquen que no creuen que els afecti l’obertura de grans superfícies: “La gent que vol anar al petit comerç hi continuarà anant i el tracte que tens en les botigues de proximitat no és el que tens a les grans superfícies”.

Botiga oberta festiu Gràcia