cartell-manga-barcelona

El Saló del Manga celebrarà els 25 anys d’existència a Barcelona amb novetats significatives. D’entrada, el nom. Tal com va fer el Saló del Còmic, Còmic Barcelona actual, el del Manga deixa de presentar-se com un saló. Aprofitant que les dades de participació estan creixent amb força en les últimes edicions, se situa a l’alça com a Manga Barcelona. També canvia el logotip i la tipografia. El certamen se celebrarà del 31 d’octubre al 3 de novembre.

Novetats i més interacció amb el públic

Un dels grans atractius de l’edició és la presència de dos mangakas, que és el terme per referir-se als dibuixants del manga de categoria. Són Atsushi Ohkubo, autor de ‘Fire force’ o ‘Soul eater’, i Mizuho Kusanagi, creador de ‘Yona, princesa del amanecer’.

A l’escenari principal del 25è Manga Barcelona, la música anirà a càrrec d’Oriol Estrada, i acollirà l’actuació de la banda japonesa de rock The 5.6.7.8’s, que es va fer popular per la seva aparició en la popular pel·lícula ‘Kill Bill: Volum 1’.

I els youtubers no podien faltar a la cita. Ja han confirmat l’assistència Nekojitablog, el matrimoni format per una japonesa i un espanyol que narren la cultura i la vida al Japó. Un concurs de coneixements sobre els personatges i les sèries del manga i la cerca d’un tresor durant els dies de festival completaran l’oferta interactiva per als assistents.

El cartell del 2019

Kenny Ruiz signa el cartell d’enguany. Il·lustra una noia que surt de l’estació de metro d’Espanya de Barcelona, envoltada de personatges de còmics i sèries japonesos. Segons Ruiz, simbolitza el mestissatge de la cultura japonesa, que combina tradició i modernitat.

25 anys de creixement

A banda dels personatges de les sèries i dels còmics que compleixen les expectatives més exigents dels seguidors, el festival ofereix nombroses activitats culturals, exposicions, conferències, tallers, concursos i signatures d’autors, una oferta variada i completa que atreu un públic més ampli, més enllà dels consumidors habituals de manga. Enguany una exposició commemorarà els 25 anys del festival i els seus gran èxits.