La multinacional XAL

La multinacional austríaca XAL, fabricant de sistemes d’il·luminació, aposta també per Barcelona per desenvolupar la seva activitat. Ha obert un centre de disseny i desenvolupament, l’únic d’aquest tipus fora d’Àustria. El nou Barcelona Creative Lab ha suposat una inversió d’un milió d’euros i la creació d’una desena de llocs de treball. La iniciativa ha rebut el suport de Barcelona Activa i de l’agència per a la competitivitat ACCIÓ.

Barcelona Creative Lab es dedica al disseny i l’enginyeria de producte de l’àmbit de la il·luminació tècnica d’instal·lacions i grans espais, com hospitals, escoles i botigues. El projecte també treballa en la il·luminació decorativa per a ús domèstic o en hotels.

300 metres quadrats d’instal·lació

Les noves instal·lacions tenen 300 metres quadrats i estan situades al centre de Barcelona. Els responsables de XAL a Barcelona expliquen que el teixit d’empreses del sector de la il·luminació a la ciutat és “molt important, sobretot en l’àmbit decoratiu”.

XAL té seu a Graz, Àustria. Es va fundar l’any 1989 i té una plantilla de més de 1.300 treballadors. La multinacional d’il·luminació està present en una trentena de països.