Un any més, el Mobile World Congress (MWC), que se celebra del 25 al 28 de febrer, obligarà els hotels de Barcelona a penjar el cartell de complet. Segons el Gremi d’Hotels de Barcelona, aquest cap de setmana ja s’ha començat a notar l’increment de l’activitat hotelera a la ciutat, especialment aquest diumenge, però no serà fins dilluns i dimarts quan els hotels arribaran al màxim de l’ocupació.

Cap a finals de setmana, l’ocupació baixarà però el sector hoteler apunta estarà per sobre de la mitjana en aquest període de l’any. L’organització del MWC ha bloquejat 27.000 habitacions, la mateixa xifra que l’any anterior.

En el cas, per exemple, de l’hotel Porta Fira, estarà aquesta setmana al 100 % d’ocupació. Però com que és tan a prop de la Fira de Barcelona, la majoria de congressistes reserven amb un any d’antelació. El 80 % d’habitacions estan reservades des de fa un any.

Hotel MWC

El 95 % dels apartaments turístics estaran ocupats durant el Mobile

Però els hotels no són l’única opció dels congressistes, n’hi ha molts que opten per anar a apartaments turístics. L’associació del sector a Barcelona, Apartur, afirma  que aquesta setmana el 95 % dels apartaments turístics estaran plens. Una demanda molt similar a la del 2018.

De fet, els apartaments multipliquen els preus aquests dies. Al mes de febrer el preu mitjà és de 100 euros, però durant els dies del MWC, el preu puja fins als 359 euros la nit. El cost és molt diferent del que es pot trobar a Airbnb, on la mitjana és de 81 euros la nit.

Malgrat que des d’aquesta plataforma afirmen que el 50 % dels visitants durant el Mobile opten per habitacions en un habitatge compartit, fet que redueix encara més el preu. Afirmen que aquells que aposten per Airbnb són emprenedors, petites empreses i treballadors de la fira, que no es poden permetre el preu d’una habitació d’hotel.

El president d’Apartur, Enrique Alcántara, ha explicat que ara les estades dels congressistes són més curtes que fa tres o quatre anys. Ara la majoria només s’hi estan quatre nits. Per això, el ple es farà dilluns, dimarts i dimecres. Malgrat tot, des d’Apartur afirmen que el MWC els “salva el mes de febrer”.

Quin tipus de client tenen?

Són clients molt internacionals. En el cas d’Apartur destaquen les reserves de la Xina i els Estats Units seguit pel Regne Unit i la resta d’Europa. En el cas d’Airbnb, diuen que el nombre més gran de reserves provenen dels Estats Units, seguits del Regne Unit, França i Alemanya.