Imatge de Sants Badal

Arriba el MWC 2019 que se celebra a Barcelona del 25 al 28 de febrer. ‘El matí de Barcelona‘ explica l’ambient d’aquest dilluns al matí, a les portes del recinte firal de Gran Via, a l’Hospitalet. Estan previstes aturades parcials al metro, mentre els taxistes es preparen per satisfer la demanda dels congressistes, sense la competència d’Uber i Cabify. Per la seva banda, el ‘Hashtag Barcelona‘ debat les condicions de treball, sovint precàries, del món de la missatgeria a la ciutat.


La precarietat laboral a la missatgeria

Les condicions de treball dels repartidors són dures i empitjoren si es tracta d’autònoms o falsos autònoms. Glovo o Deliveroo són la competència de baix cost de les empreses de repartiment tradicionals? En parlem amb:

    • Mayo Fuster, investigadora del grup Dimmons de l’Internet Interdisciplinary Institute de la UOC
    • Natxo Parra, advocat del Col·lectiu Ronda
    • Nuri Soto, treballadora de Mensakas
    • Juan Ángel García, gerent de Jets

Comença el MWC 2019

El Biel Cadilla ens explica quin és l’ambient a primera hora del matí a les portes del Mobile World Congress, que aquest any arriba amb una vaga parcial del metro en marxa.


Els taxistes, sense Uber i Cabify

Per primera vegada, durant aquest congrés, els taxistes ja no hauran de competir amb les plataformes de VTC com Uber i Cabify, després que aquestes decidissin abandonar Barcelona per la regulació del sector. En parlem amb Luis López, portaveu de Taxi Companys.


Els VTC es mobilitzen

El sector de les VTC ha anunciat mobilitzacions aquest matí al MWC per fer notar la seva absència durant el congrés de telefonia. En parlem amb Armand Baquero, conductor de Cabify


L’actualitat a les xarxes

Durant el cap de setmana, a les xarxes, més enllà de confirmar-se que Messi és un déu futbolístic, Inés Arrimadas s’ha convertit en el centre d’atenció en un moviment de màrqueting social molt ben treballat. Això sí, el viatge a Waterloo no ha estat massa exitós. Per altra banda, Daniel Sirera ha volgut recordar com de terrible va ser viure a Catalunya fins que el 155 ens va salvar a tots. Ens ho explica el Toni Noguera.


Esports

El Carles Alcoyent ens posa al dia de com ha anat el cap de setmana esportiu per als equips barcelonins.


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: