Segons dades de l’organització, el Mobile World Congress 2019 preveu generar 13.900 llocs de treball. El portal d’ofertes laborals Infojobs ha publicat 400 vacants, i segons un informe elaborat per la companyia, els perfils més demandats són treballadors amb domini de l’anglès, entre d’altres, i coneixements de tecnologia. Els llocs de treball ofertats són majoritàriament promotors i hostes, “però també es busquen perfils d’allò més diversos, com electricistes i fusters per muntar els estands, xofers i cambrers”, explica Judith Montmany, responsable de Comunicació d’Infojobs.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mobile World Congress 2019: data, horaris i entrades” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/economia/mobile-world-congress-2019-dates-entrades/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

“Cobren més si són més altes”

El sindicat UGT ha denunciat en un informe que les xifres econòmiques que mou el saló “són a costa de la precarització de les condicions laborals dels milers de persones treballadores que hi prestaran servei”. El sindicat també alerta en l’estudi que “els llocs de treball són precaris, discriminatoris i sexistes”, una denúncia que altres sindicats i entitats han fet en edicions anteriors.

UGT posa com a exemple algunes ofertes que busquen: “Noies de la talla 36-38 amb una alçada mínima d’1,75, i amb una jornada laboral de 12 hores consecutives amb 20 minuts de pausa per dinar”. Segons l’informe del sindicat, el sou de les hostesses va en funció de la seva alçada: “Si l’hostessa té una alçada superior al 1.75 cobrarà 7,2 € bruts la hora, però si té una alçada per sota cobrarà un euro menys per hora”, ha detallat la secretària de Política Sindical de la UGT, Nuria Gilgado.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vaga al metro de Barcelona pel Mobile World Congress 2019″ style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/vaga-metro-barcelona-mobile-world-congress-2019/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Equips més paritaris

Una situació que des de l’agència d’hostes i hostesses i promotors i promotores AB Grupo de Azafatas asseguren que intenten controlar “mantenint un contacte constant amb els nois i noies que contractem”, explica Barbara Rico, directora de la companyia. Rico explica que des de fa anys  “intentem fer pedagogia” perquè les empreses contractin “equips paritaris”. En el cas que el perfil contractat sigui noia, “les fem anar amb sabata plana perquè són moltes hores i pactem amb l’empresa quins descansos han de fer”.

Per a AB Grupo de Azafatas el MWC suposa el 17 % de la facturació total anual en només cinc dies de feina. Expliquen, però, que des del novembre ja estan fent els processos de selecció “perquè gairebé mai enviem al Mobile World Congress personal amb què no haguem treballat abans”.