(ACN) L’edició del Mobile World Congress 2023 reunirà més de 2.000 expositors al recinte de Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat entre el 27 de febrer i el 2 de març i espera un impacte econòmic d’almenys 350 milions d’euros a la ciutat.

S’esperen xifres de visitants de prepandèmia

Segons el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, es tracta d’un càlcul fet segons la previsió de rebre 80.000 visitants, una xifra que probablement se superarà, ha dit. Hoffman ha pronosticat que serà una edició que presentarà xifres semblants a les edicions prèvies a la pandèmia. També preveu una recuperació important dels assistents xinesos, malgrat les poques connexions aèries i problemes per obtenir visat, segons els directius de la GSMA. De fet, l’estand que ocuparà més espai és el de la xinesa Huwaei, que incrementarà un 50 % la seva superfície.

El principal lema del Mobile World Congress d’aquest any serà “Velocitat – Alliberant la tecnologia del demà i avui” i girà sobre cinc eixos com el 5G Acceleration (accessibilitat sobre aquesta tecnologia, camí cap al 6G…), Reality + (metavers, web 3.0, experiències immersives…), OpenNet, FinTech (NFT, criptomonedes, blockchain…) i Digital Everything (aplicació de noves tecnologies a la indústria, entre d’altres).

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha presentat aquest dijous l’edició del 2023 al costat del director general de la GSMA, Mats Granryd i la directora de màrqueting, Lara Dewar, en un roda de premsa a l’antiga Fàbrica Damm.

Hoffman confia que no hi haurà vaga de taxis

Sobre la possible vaga de taxistes, Hoffman confia que s’arribi a un acord abans del MWC. “Significa que el Mobile ha tornat”, ha ironitzat. “Podem anar-hi a peu”, ha ironitzat Hoffman. El conseller delegat de la GSMA s’ha mostrat convençut que el conflicte “se solucionarà”, com “sempre passa”.