Els taxistes han desconvocat la vaga de taxis a Barcelona total entre el 31 de gener i el 3 de febrer, coincidint amb la celebració de l’ISE Barcelona 2023. Els taxis han aprovat donar la treva durant l’assemblea que han fet aquest dimecres, coincidint amb la vaga quatre hores i la plantada de cotxes a la Gran Via. De moment, aturen la protesta. D’aquí a unes setmanes es tornaran a reunir per votar si organitzen aturades durant el Mobile World Congress.

La decisió s’ha pres després de la darrera reunió que han mantingut amb els responsables del Departament de Territori i Sostenibilitat, amb qui han acostat posicions. La Generalitat espera poder tirar endavant les reivindicacions un cop s’aprovin els pressupostos.

Les demandes dels taxistes

Els taxistes van decidir convocar la protesta durant la marxa lenta que van fer al centre de Barcelona el 17 de febrer passat. Les organitzacions sindicals reclamen demanar modificar la llei del taxi i blindar les tarifes regulades. Acusen Free Now de voler operar fora de la normativa. També volien protestar contra l’actuació “fora de la llei” dels VTC d’Uber, Cabify i Bolt. De moment, donen marge a les administracions per fer possibles aquests canvis.

Límit de 1.800 llicències, com a màxim

Una de les principals demandes era que és limités el nombre de taxis que poden estar adscrits a un mateix operador a un 15 % del total de llicències que hi ha a Catalunya. Això suposa el límit d’unes 1.800 llicències, com a màxim. L’objectiu, diuen, és evitar “monopolis” i “abusos de poder”.