ISE Barcelona 2024

(ACN) El conseller delegat de la fira audiovisual Integrated Systems Europeu (ISE), Mike Blackman, admet “preocupació” per la vaga de taxis anunciada coincidint amb la celebració del congrés. “Seria una pena que els taxistes causin una mala impressió de la ciutat”, diu. Blackman assegura que “simpatitza” amb les reivindicacions dels taxistes però els demana que com a “ambaixadors de la ciutat” donin la benvinguda als visitants de l’ISE i “els facin sentir còmodes”.

De fet, considera que fer vaga durant un gran esdeveniment com el congrés audiovisual és contraproduent per als interessos econòmics dels taxistes. “L’ISE i el MWC són els moments de més feina del trimestre per als taxistes. Si jo tingués un negoci que depèn d’aquest pic de feina, estaria molt preocupat de perdre’m aquest potencial”, avisa.

400 milions d’euros i més de 40.000 visitants

D’altra banda, Blackman calcula que l’ISE tindrà un impacte a Barcelona d’uns 400 milions d’euros, per sobre de les xifres previstes inicialment. Ho ha afirmat en una entrevista amb l’ACN en què també ha explicat que espera superar “substancialment” la xifra dels 40.000 visitants de l’any passat i ha confirmat que ja tenen més d’un miler d’exhibidors confirmats. “Ha anat més bé del que esperàvem”, afirma, i ha remarcat el benefici del congrés en despesa hotelera, restauració i feines temporals dins i fora de la fira.

L’ISE més enllà del 2025

El conseller delegat de l’ISE lloa la relació amb Barcelona i admet que espera que el contracte segueixi més enllà del 2025, la data en què expirarà l’actual. De fet, considera que l’ampliació del recinte de Fira a la Gran Via és un motiu més per mantenir el congrés a la ciutat. “Buscàvem un recinte que ens pogués acollir ara i ens donés espai per créixer a llarg termini, per no haver de seguir movent-nos [de ciutat]”, explica Blackman, i ha recordat el moment en què van canviar Amsterdam per Barcelona.

Blackman creu que la ciutat és “capaç” d’acomodar el saló audiovisual més gran del món “durant molt de temps”. De fet, bromeja que si el recinte de la Gran Via es quedés mai petit sempre podrien optar, també, per ocupar el recinte de Montjuïc. “ISE Barcelona funciona i mentre continuï sent un èxit, per què hauríem de marxar?“, es pregunta.