L’edició d’enguany del Mobile World Congress tanca les portes amb més 60.000 assistents de prop de 200 països diferents. Són visitants únics que han assistit en persona al congrés de la telefonia mòbil i les novetats en el sector de les telecomunicacions. Les xifres superen les previsions inicials de l’organització, que considera que el congrés ha estat un èxit. El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha destacat que “no hi ha res comparable al MWC en persona i reunir la nostra comunitat per debatre sobre les oportunitats que tenim per davant”.

Segons un anàlisi econòmic preliminar a càrrec dels organitzadors, el MWC22 preveu tenir un impacte econòmic de més de 240 milions d’euros i ha generat 6.700 llocs de treball. Hi han participat més de 1.900 empreses i més de 1.000 ponents, amb un 36 % de dones. S’han acreditat, també, 1.600 periodistes internacionals per assistir al congrés en persona. El del 2022 ha estat el Mobile de la tornada a la presencialitat i ha superat amb escreix la xifra de 20.000 visitants de l’any passat, en plena pandèmia, però ha quedat lluny dels 110.000 del 2019. Pel que fa a les xifres d’assistents en línia, s’ha a arribat als 500.000 espectadors únics virtuals i diaris.

No hi ha res comparable al MWC en persona ”
John Hoffman, conseller delegat de la GSMA

Hoffman agreix el suport rebut

“El seu suport és indestructible i la seva creativitat, hospitalitat i perseverança ens inspiren”. Així és com ha agraït Hoffmann, màxim responsable del Mobile, la implicació de la ciutadania i les institucions per aconseguir “que el MWC22 hagi estat productiu, segur i exitós”. L’acord de la GSMA per celebrar el congrés a Barcelona caduca el 2024 i encara no hi ha dates per la cita de l’any vinent, si bé fonts de l’organisme apunten que “previsiblement” se celebrarà entre el 27 de febrer i el 2 de març del 2023. De moment, la 17a edició del Mobile a la Ciutat Comtal passa el relleu ara al MWC de Xangai, la Xina, que se celebrarà al juny; al de Las Vegas, els Estats Units, de cara al setembre, i al de Kigali, Ruanda, a l’octubre.

Fira de Barcelona celebra les xifres d’assistència

Per la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha advertit que les dades han superat les previsions. Ha assegurat que “més de 60.000 visitants és una xifra que no somniàvem fa uns mesos“. Per això, ha considerat que aquesta edició del Mobile ha estat “absolutament exitosa” i “ha tornat a posar Barcelona al centre del món”.