El Mobile Word Congress es quedarà a Barcelona fins més enllà del 2030. El contracte signat aquest dimecres al matí per mantenir la fira dels mòbils a la ciutat fins d’aquí a vuit anys preveu renovacions automàtiques del contracte, de manera que Barcelona es converteix en la seu permanent del MWC. En aquest sentit, el director de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, que ha explicat els detalls de l’acord, l’ha qualificat de “contracte d’extensió” i amb “vocació de permanència”.

La fundació Mobile World Capital Barcelona continuarà donant suport a la GSMA amb aportacions econòmiques. Serrallonga ha precisat que aquestes aportacions econòmiques fins ara eren de 15 milions a l’any, cinc milions per cada administració (Estat, Generalitat i Ajuntament de Barcelona), i que aquesta xifra, congelada des del 2012, s’actualitzarà a partir del 2025 fins a 8 milions l’any, de manera que l’aportació conjunta serà de 24 milions.

Un dia “històric” i “feliç”

Després de la signatura del contracte, l’alcaldessa, Ada Colau, ha qualificat el dia d'”històric” i “feliç” i ha remarcat que “es constata la relació d’èxit entre la GSMA, el Mobile i la ciutat de Barcelona”, com ja va avançar quan es va fer pública la continuïtat fins al 2030. Per Colau, l’acord “projecta una història d’èxit, no només com una cosa del passat, sinó sobretot com una aposta de futur, amb vocació d’estabilitat”.

El Mobile World Congress tria Barcelona, però Barcelona tria el Mobile World Congress”
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Bona sintonia entre el GSMA i Barcelona

Per la seva banda, el director general del GSMA, Mats Granryd, ha assegurat que des del 2006 “hem tingut la millor col·laboració” amb Barcelona, una ciutat que ha dit que “ha treballat amb nosaltres, ens ha ajudat, inspirat, innovat amb nosaltres i ha estat al nostre costat, fins i tot en els moments més durs globalment”. Granryd s’ha mostrat confiat en el futur de l’esdeveniment i s’ha confessat emocionat de poder signar el compromís amb Barcelona.

És molt emocionant ampliar la nostra associació amb Barcelona fins al 2030 i més enllà, i potser per sempre”
Mats Granryd, director general del GSMA

En la mateixa línia, el president de la GSMA, John Hoffman, ha començat la seva intervenció amb el crit “Què passa Barcelona?” i ha remarcat que, malgrat la trajectòria forta del MWC, encara hi ha molta feina per fer. “Junts podem anar ràpid i podem arribar lluny, i realment no hi ha límits al que aconseguirem”, ha afirmat.