Queden poc més de cinc setmanes per a l’inici del Mobile World Congress 2023 i aquest dijous els responsables de l’esdeveniment n’han donat a conèixer tots els detalls. Durant el torn de preguntes, a John Hoffman —conseller delegat de la GSMA— li han preguntat sobre una possible vaga de taxis a Barcelona, coincidint amb el congrés. “Podem anar-hi a peu”, ha ironitzat. “Hi ha moltes formes per moure’ns, com el bus, el metro o els vehicles privats”. Laura Dewar, cap de màrqueting del Mobile, ha afegit que “Barcelona és una ciutat bonica per caminar-hi”.

Hoffman ha dit que si tornen les vagues significa que “el Mobile ha tornat“. Ara bé, s’ha mostrat convençut que “les autoritats ho tenen tot controlat” i que el conflicte “se solucionarà”, com “sempre passa”. Espera que “qualsevol desacord acabi en acord”.

Desconvocada la vaga per l’ISE

Els taxistes van decidir aquest dimecres desconvocar la vaga de taxis a Barcelona  entre el 31 de gener i el 3 de febrer, coincidint amb la celebració de l’ISE Barcelona 2023. Els taxis van aprovar donar treva a l’Administració durant la plantada de cotxes a la Gran Via, però l‘amenaça d’aturades durant el Mobile World Congress continua vigent. El sector confia que durant les properes setmanes l‘administració faci passos endavant per donar resposta a les seves reivindicacions.

Les dues associacions majoritàries del sector reclamen, en primer lloc, una modificació de la llei del taxi. Volen que normativa inclogui les plataformes (Uber, Cabify i Bolt), com a operadores de transport. La segona demanda és que aquestes operadores tinguin un límit de cotxes adscrits: com a màxim el 15 % del total de llicències que hi ha a Catalunya. Reclamen també que la policia comenci a actuar “immediatament” contra els VTC il·legals.