(ACN) El president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, ha destacat aquest dijous la independència política de l’ens cameral durant els seus 17 anys de mandat i ha dit que això ha estat la base del seu “èxit”. “La Cambra no ha estat mai sotmesa a cap interès, ni del govern de Madrid, ni de la Generalitat, ni de l’Ajuntament de Barcelona”, ha dit en la seva última roda de premsa en el càrrec.

El president sortint de la Cambra ha negat que hagi supeditat la institució als interessos de Madrid, assenyalant que, de fet, hi ha exercit “una certa influència”. “L’únic que hem fet és barallar-nos amb el govern de Madrid, i ens hi hem barallat de debò”, ha afirmat, i n’ha posat com a exemple qüestions com els pressupostos generals de l’Estat, la clàusula addicional tercera o les infraestructures.

Valls ha promès una transició “ordenada” amb l’equip independentista d’Eines de País, que va escollir Joan Canadell com a nou president de l’ens. L’encara president ha desitjat “molta sort” als seus substituts. El relleu formal es confirmarà el dilluns 17 de juliol.

Reivindica una etapa de “consens”

Valls ha assegurat que el “consens” ha estat un dels principals “valors” del seu mandat. Assegura que deixa a l’equip d’Eines de País una Cambra amb una “base sòlida” i una bona “gestió patrimonial”, que confia que segueixi sent “un referent”. El president sortint de l’ens ha defensat que la seva ha estat sempre “una actuació el més consensuada possible amb totes les organitzacions empresarials” i en defensa de “l’interès general”.

Allunyant-se de les posicions del nou equip que entrarà a presidir la institució, Valls ha defensat el paper de les grans empreses en el finançament de la Cambra. “Quan vam tenir el sotrac de l’eliminació del recurs cameral permanent, van ser les grans empreses les que ens van ajudar a tirar endavant”, ha dit, remarcant el seu agraïment pel suport d’aquestes corporacions, que paguen una quota fixa a la Cambra i així tenen garantida una cadira al consell.