Jordi Clos, el president del Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB), ha anunciat que ja no tornarà a presentar-se a la reelecció. Ha estat al capdavant de l’entitat 20 anys i ha destacat que durant el seu mandat ha treballat per situar Barcelona com una important destinació turística de qualitat i excel·lència. Clos considera que s’ha de seguir treballant “en el creixement del turisme de negocis perquè té una importància cabdal en el conjunt socioeconòmic de la ciutat”.

Durant el seu mandat, un dels cavalls de batalla ha estat erradicar els apartaments turístics il·legals. Clos ha demanat en reiterades ocasions que els governs municipals posin fre a aquesta problemàtica.

El 2014, Clos va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Cultural, que li va concedir l’Ajuntament de Barcelona. Va ser el llavors alcalde, Xavier Trias, qui li va lliurar el guardó per haver contribuït a la difusió de la cultura com a gestor del Museu Egipci i haver contribuït a la promoció turística de Barcelona com el màxim responsable del GHB.

El relleu serà el 2 de juliol

El 2 de juliol s’ha convocat l’assemblea general del Gremi, que decidirà sobre els nous òrgans de govern i qui en serà el president. Per ara només s’hi ha presentat una candidatura, la que lidera l’empresari hoteler Jordi Mestre. És president del Grup Selenta i propietari, entre d’altres, de l’Hotel Princesa Sofia. Actualment és vicepresident esportiu del Futbol Club Barcelona.

Jordi Mestre hoteler

Un encàrrec al futur alcalde

Clos ha enviat un missatge al futur alcalde de Barcelona. Li ha demanat “que sigui l’alcalde de tots i que redobli esforços per mantenir la marca Barcelona“. Espera que el pròxim batlle “tingui la capacitat per arribar a grans consensos sobre els grans temes de la ciutat“.