Seu de la PIMEC

La PIMEC, la unió de petites i mitjanes empreses, tindrà la mateixa representació que Foment del Treball al Consell Econòmic i Social de Barcelona (CESB), l’ens local que representa institucionalment agents socials i econòmics de la ciutat.

El consell tindrà, a partir de finals de junycinc representants de PIMEC i cinc de Foment. El canvi es farà efectiu quan se celebri el plenari del consell i s’hagi signat el decret de l’alcaldessa de nomenament de nous membres. El proper plenari del CESB, en què ja assistiran els nous membres, serà el 27 de juny.

Amb aquesta modificació, el CESB es converteix en un dels primers òrgans que aplica l’acord al qual es va arribar el 15 de març, pel qual tant PIMEC com Foment assoleixen la mateixa representació a les institucions. Fins ara en representació de les organitzacions empresarials més representatives a Barcelona hi havia vuit membres per part de FNT, tres per part de PIMEC i un per part de FEPIME, patronal de la petita i mitjana empresa.

Què és el CESB?

El Consell Econòmic i Social de Barcelona és un òrgan consultiu i de participació de caràcter general que parteix de la representació d’interessos, en el qual participen els agents socials i econòmics més representatius de la ciutat de Barcelona. El CESB és un òrgan de diàleg i de consens en els àmbits econòmics, socials i pressupostaris.