Fa 35 anys va néixer l’associació de comerciants de Sant Gervasi, anomenada Barnavasi. Volia promoure el comerç de barri i, per fer-ho, va veure que calia millorar-ne els carrers. És per això que la seva tasca sempre ha estat molt lligada a la de l’Associació de Veïns de Sant Gervasi – la Bonanova, i junts han reivindicat i fet possible diversos equipaments per al barri, com el Centre Cívic Vil·la Florida.

Una revista de comerciants molt reivindicativa

Durant 16 anys, l’associació de comerciants Barnavasi va publicar una revista que es va deixar d’editar el 2004. En aquesta publicació s’ha plasmat al llarg del temps les diverses reivindicacions de veïns i comerciants: la remodelació de la plaça de la Bonanova —en què veïns i comerciants van participar molt activament—; la reforma del carrer de Muntaner, que va millorar molt l’espai per als vianants, o la recuperació del Centre Cívic Pere Pruna o el Dipòsit del Rei Martí.

22a edició de la mostra de comerç

L’associació de comerciants Barnavasi, que agrupa gairebé 300 comerciants, organitza des de fa 22 anys la Mostra de Comerç de Sant Gervasi, que es fa al carrer de Muntaner, entre la plaça de la Bonanova i la ronda del General Mitre. En l’edició d’enguany, que es va fer l’1 de juny, es va celebrar l’aniversari amb una exposició de fotografies que mostren com ha canviat el barri i les fites aconseguides per l’entitat. Les imatges són de la fotògrafa Rosa Castells, una de les cofundadores de l’entitat.

Una superilla per millorar el comerç

L’objectiu més proper de l’associació de comerciants és la pacificació dels entorns del carrer de Sant Gervasi de Cassoles amb la implementació de la futura superilla de la Bonanova, una iniciativa que esperen que faci el passeig i les compres al barri més agradables.