Empresaris votant presencialment a la Cambra de Comerç

Els candidats de la llista Eines de País, que té el suport de l’Assemblea Nacional Catalana a la Cambra de Comerç, han aconseguit majoria absoluta després de les eleccions a aquest òrgan. El president del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell, és una de les cares visibles d’aquesta llista, que s’ha adjudicat 31 de les 40 vocalies que hi havia en joc. En total, s’han emès 19.355 vots, segons les dades fetes públiques pel Departament d’Empresa i Coneixement. La participació s’ha doblat respecte al 2010, però continua sent baixa i no arriba al 5 %.

Els resultats són encara provisionals, ja que prop d’un miler de vots (955) han estat apartats per possibles irregularitats amb el cens. Ara s’examinarà el sistema electrònic de votació per comprovar si són irregulars o no, i s’han de comptabilitzar. El dia 13 de maig la Junta Electoral Central es reunirà per resoldre les reclamacions que s’hi han presentat.

14 vocals pendents

A més, d’aquestes 40 vocalies que ja s’han triat, ara s’hauran de designar els 14 vocals per a les empreses grans, que aporten més de 75.000 euros anuals a la Cambra, com el cas de Caixabank, Abertis, Naturgy o Banc Sabadell, entre d’altres. El Ple de la Cambra es constituirà totalment a mitjans de juny i serà llavors quan es triarà el comitè executiu i la presidència, que substituirà Miquel Valls.

Cinc llistes electorals

A banda de la llista guanyadora, s’hi han presentat quatre candidatures més: la d’Enric Crous, exconseller delegat de Cacaolat, amb la llista Crous & Torres; Equip Tusquets, liderada per Carles Tusquets; Anem per Feina, de Ramon Maisà, i la candidatura 50 a 50, formada íntegrament per dones.