L’ocupació hotelera a Barcelona torna a registrar unes bones xifres en comparació amb el darrer informe del Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB) que alertava d’una petita davallada, sobretot del turisme de negocis, per la situació política catalana. El president del gremi, Jordi Clos, ha anunciat que en el primer semestre del 2019 (gener-maig) els hotels han tingut una ocupació mitjana del 79,5 %, el que representa un 3,8 % més respecte al mateix període de l’any passat. El preu mitjà d’una habitació d’hotel se situa en els 130 euros, un 2,3 % per sobre del 2018. Clos ha afirmat que després de “dos anys dolents, provocats per diferents motius, Barcelona torna a recuperar sensacions i ocupació hotelera”.

Els hotels de luxe no es recuperen igual

Jordi Clos, que deixarà el càrrec a principis de juliol després de 20 anys, ha advertit que la bona temperatura del sector no es fa del tot extensible als hotels de luxe. Diu que aquests establiments segueixen “patint” pel que fa a preus i ocupació. Segons ell, el problema és que Barcelona ha baixat a la quarta posició en l’organització de congressos, per darrere de París, Viena i Madrid. Clos ha assegurat que la “recuperació és més lenta”. Per això ha demanat que la ciutat i el futur alcalde treballi en aquest mercat.

Tot apunta que la tendència positiva de l’ocupació es mantindrà durant la temporada d’estiu. Les previsions pels mesos de juliol i agost situen l’ocupació hotelera en el 85 %, una xifra molt similar a la de l’any anterior.