El Sindicat de Barri del Poble Sec, amb el suport de Fem Sant Antoni, ha anunciat l’ocupació de quatre habitatges a la finca dels números 1-3 del carrer del Parlament. Les famílies fa gairebé un mes que viuen en aquest bloc de pisos propietat de la promotora Elix des del 2017.

L’edifici té 12 habitatges i, fins a l’ocupació, només tres pisos estaven habitats per famílies prèvies al procés de compra i rehabilitació: un té un contracte de renda antiga i dos més han estat llogats a un preu d’entre 1.300 i 1.500 euros. “Des de fa quatre anys que vaig d’habitació en habitació amb la meva filla”, ha explicat la Maribel, una de les noves inquilines. Ella treballa fent feines de la llar amb uns ingressos d’uns 500 euros al mes i no troba un lloguer a un preu  amb el qual pugui mantenir la filla, de 15 anys.

Des de l’entitat asseguren que s’han intentat posar en contacte amb la propietat. Des de Betevé també s’ha contactat amb la promotora, de moment, sense resposta. Exigeixen a Elix que s’avingui a negociar un lloguer social per a aquestes famílies i amenacen que “si no s’atura l’actuació dels fons voltors ens prendrem la justícia per la nostra mà”.

Il·legalitzar els fons voltors

La proposta però que fan les associacions és la “d” il·legalitzar els fons voltors” perquè “creiem que els barris són per viure-hi no per viure’n”, ha explicat Xabius Caballé, portaveu de Fem Sant Antoni.

Un edifici simbòlic

El Sindicat de Barri del Poble Sec denuncia que l’edifici va ser un dels primers a la zona on es va detectar la pràctica de reformar pisos, apujar els lloguers per intentar buidar l’edifici i oferir-los a persones amb un poder adquisitiu més elevat. La finca de Parlament 1-3 va ser comprada per Elix l’any 2017. Aquell mateix any, segons explica l’associació, la promotora va expulsar quasi tots els veïns que hi vivien des de feia gairebé 15 anys, excepte aquells que tenien contractes indefinits. A més, l’any passat van desallotjar per la força una família amb vulnerabilitat que feia un any que hi vivia.