Les torres dels Evangelistes de la Sagrada Família estaran construïdes el 2021. Els responsables del temple han explicat aquest dijous com seran. Cadascuna d’aquestes torres estarà coronada amb una figura que, d’acord amb la religió cristiana, representa tradicionalment els evangelistes: un àngel en el cas de Mateu, un lleó en el de Marc, un bou en el de Lluc i una àliga en el de Joan. La torre de Jesucrist, que arribarà als 172 metres d’alçària, i la de la Mare de Déu estaran a punt un any després, el 2022.

 

 

Les obres avancen segons el previst. Ara, les sis torres centrals de la Sagrada Família arriben als 100 metres d’alçària. Tres de les quatre torres dels Evangelistes es troben al novè nivell dels 13 que tindran, mentre que la de l’Evangelista Lluc ja es troba al desè. Jordi Faulí, arquitecte director del temple, explica els detalls d’aquests elements arquitectònics.

“Les torres tenen dues parts diferenciades: la principal, que és la torre pròpiament dita, amb les finestres triangulars i les cantonades de granit blavós; i al final hi ha un terminal. El terminal sorgeix de la geometria pròpia que utilitzava Gaudí, per exemple a la sagristia.”

Pel que fa a la torre de la Mare de Déu, es troba al quinzè nivell dels 19 que tindrà i la de Jesucrist, al tercer. Aquestes dues estaran enllestides el 2022. D’acord amb el calendari de previsions, la Sagrada Família estarà totalment construïda el 2026. Les obres d’ara endavant es faran amb la llicència d’obres de l’Ajuntament en regla.

Portes obertes a la Sagrada Família

Pròximament, la Sagrada Família obrirà al públic per poder visitar-la. El temple celebrarà jornades de portes obertes els dies 20, 21 i 23 de setembre. Perquè els ciutadans puguin visitar aquest monument històric, se n’han sortejat 30.000 entrades.

Temple de la Sagrada Família

L’escalinata, a debat després de la Mercè

Un cop construït el temple s’acabaran de perfeccionar alguns detalls d’ornamentació de la façana de la Glòria, al carrer de Mallorca. Precisament un dels punts més polèmics de les obres és la construcció de l’escalinata davant la façana de la Glòria, un projecte que afectaria uns 3.000 veïns que viuen a tocar del temple. La Junta Constructora de la Sagrada Família i l’Ajuntament van acordar debatre la situació aquest setembre. Segons han explicat aquest dijous els responsables del temple, el debat amb experts i entitats veïnals començarà un cop passin les Festes de la Mercè.

El president delegat de la Sagrada Família, Esteve Camps, ha recordat que Antoni Gaudí va presentar els plànols l’any 1916 i que el seu projecte preveu l’escalinata. “A partir d’aquí, seurem a negociar”, ha apuntat. Però l’Associació de Veïns de la Sagrada Família va fer públic un informe que conclou que no existeix cap projecte de Gaudí sobre l’escalinata.

Façana de la Glòria