El Mercat de Sant Andreu ja ha estat enderrocat del tot a la plaça del Mercadal, el seu emplaçament històric. Els paradistes fa un any que estan situats en el mercat provisional al carrer de Sant Adrià, entre els carrers del Segre i d’Otger. En un inici, els botiguers de la plaça del Mercadal estaven descontents i mostraven preocupació per la baixada de vendes que tenien per les obres de remodelació del mercat. Els comerciants, en canvi, es van mostrar satisfets amb les instal·lacions provisionals just després de passar-hi  les primeres festes de Nadal.

2020: el nou projecte serà una realitat

Les obres de construcció del nou edifici que acollirà el Mercat de Sant Andreu començaran durant la primavera del 2019. Està previst que tinguin una durada d’un any i mig. Per tant, l’horitzó per tenir-lo en funcionament se situa a finals del 2020. 

El nou Mercat de Sant Andreu

El nou recinte serà un edifici completament nou i no pas una remodelació, com ha passat en altres casos a Barcelona. El futur mercat millorarà la integració amb l’entorn gràcies a una estructura transparent de vidre en els murs perimetrals que facilitaran la connexió entre l’interior i l’exterior. El vidre generarà una sensació de transparència visual i el seu volum, que serà notablement més baix, donarà una imatge més amable de l’equipament.