El mercat provisional de Sant Andreu es troba situat al carrer de Sant Adrià entre els carrers del Segre i d’Otger. L’equipament està format per dos mòduls. Al primer, hi ha cinc establiments no alimentaris i el segon allotja 18 establiments alimentaris i els diferents serveis. D’aquests, el bar i una parada de fruita i verdura ecològiques s’incorporen nous a la carpa per traslladar-se després al mercat.

Comerciants, clients i veïns s’han apropat aquest dilluns fins a la carpa provisional. Tots han coincidit a celebrar el trasllat. Segons els paradistes, la nova ubicació -més cèntrica- afavoreix el pas de més clients ja que es troba al costat de centres educatius, casals i biblioteques. Els clients també han afegit que les parades estan millor il·luminades i que la reforma del mercat era necessària.

La regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, ha reconegut la valentia dels paradistes per tirar endavant aquesta reforma i espera que la nova ubicació serveixi per fidelitzar nous clients. Una altra novetat és l’ampliació d’horari del mercat. A partir d’ara obren també dimarts i dijous a la tarda de 17 a 21 h.

Festa d’inauguració

Els comerciants celebraran la inauguració del mercat provisional dissabte, 11 de novembre, al matí amb una festa popular. Hi haurà tallers infantils, música, dinamització i castellers. A més, els paradistes entregaran una bossa del mercat de Sant Andreu als clients.

El nou mercat

El projecte del nou mercat s’està redactant per part de l’equip tècnic i d’arquitectura de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El volum de l’equipament serà rebaixat i el perímetre serà de vidre. L’edifici del mercat estarà format per dues plantes. La planta baixa tindrà un espai de venda de producte fresc, un espai destinat a la restauració, un punt d’informació i un habitacle per a la brossa. Al soterrani hi haurà la zona logística del mercat. La previsió és que les actuacions tinguin una durada de 18 mesos i, per tant, podria estar enllestit el segon semestre del 2019.