ACN i redacció. La història dels parcs infantils de boles de Barcelona no s’explica sense el Happy Parc de Sants, el primer de la ciutat i un establiment emblemàtic al barri amb 25 anys de trajectòria. El final, però, podria no ser tant feliç. És una altra de les víctimes de l’augment dels lloguers i està lluitant per no haver d’abaixar la persiana. 15.000 euros és el lloguer “inassumible” que amenaça aquest comerç, “més d’un 300 % més” del que paguen ara.

El 1994 va obrir portes el Happy Parc de Sants, ubicat al carrer dels Comtes de Bell-lloc, i durant aquests anys hi han passat fins a tres generacions de nens, escoles i casals d’estiu. El conseller delegat de Petriparc, Josep Pinyol, reivindica la vessant educativa de l’espai. “Va ser el primer parc que hi va haver a Barcelona, han passat molts nanos que s’ho han passat molt bé i és una activitat que estimula la psicomotricitat”, defensa.

Si res no canvia, però, es poden veure obligats a tancar. Pinyol explica que el propietari, amb qui sempre han tingut “molt bona relació”, els va proposar un augment que no poden assumir i que ells van fer una contraoferta que no ha estat acceptada. Ara el local es lloga a internet per 15.000 euros al mes. El conseller delegat assegura que no poden pagar un lloguer que a la llarga els obligaria a tancar perquè no permetria un negoci sostenible. Argumenta que ara no poden triplicar el preu de l’entrada.

“Fa 25 anys cobràvem 500 pessetes, que són tres euros; ara en cobrem cinc i mig. El que ha pujat fins ara és el que ens ha pujat el lloguer.”

Patrimoni arquitectònic de la ciutat

L’edifici és una nau que forma part del Patrimoni Arquitectòcnic de Barcelona. Per això, el conseller delegat alerta que a dins no s’hi pot posar qualsevol activitat. “És un local que només pot ser per a equipaments”. També explica que l’espai s’ha revalorat després que ells mateixos s’encarreguessin de la reforma interior. Pinyol considera que van fer la transformació del “magatzem de gats, que li deien” en el negoci actual. També remarca que l’Institut del Paisatge Urbà va millorar la façana exterior que dona a l’estació de Sants.