pa de pagès forn mistral

El popular forn barceloní Mistral ha estat guardonat amb el premi al millor pa de pagès català. La fleca, reconeguda pels seus famosos croissants minis, les ensaïmades i la coca de forner, havia quedat finalista en les tres edicions anteriors i ha estat aquest 2019 quan ha rebut el premi. El concurs el va convocar el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català i vol donar a conèixer la professionalitat dels flequers.

Andreu Bertran -qui ha rebut el distintiu- és la sisena generació d’aquest negoci familiar establert des del 1879 a la ronda de Sant Antoni, tot i que l’empresa té altres botigues a Barcelona.

Forn Mistral premi pa pagès

El jurat del premi estava format per la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, i Antoni Figuera, president del Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català, entre d’altres. El jurat va valorar el pa dels finalistes a partir d’un tast a cegues que inclou aspectes com el color, l’aroma, el sabor, la cocció, el pes i la conservació del pa durant 24 hores. Al concurs s’hi havien presentat un total de 27 flequers de Catalunya.

El concurs arriba a la sisena edició i durant aquest anys ha premiat també el Forn del Passeig (2017), que té les botigues al districte de Sant Andreu, la majoria a la rambla de Fabra i Puig.