L’expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona Miquel Valls ha mort aquest diumenge als 75 anys. Economista de formació, Valls inicià la seva implicació en la Cambra de Comerç de Barcelona l’any 1996, i a partir de l’any 2002 en va assumir la presidència. Va ocupar aquest càrrec fins al maig del 2019, quan la candidatura d’empresaris de l’ANC va guanyar les eleccions de l’entitat, i Valls va passar el relleu a Joan Canadell.

La cambra ha emès un comunicat on el màxim responsable de l’institució, Canadell, destaca de Valls “la seva gran contribució a la institució al llarg de tots els anys com a president, especialment en l’esforç per deixar la institució sanejada i patrimonialment sòlida després de la reconversió que van haver de fer les cambres amb l’eliminació de la quota cameral a finals de 2010”.

Durant els anys de mandat, Valls va mantenir equilibris i bona relació amb les diferents formacions del Parlament. En els anys que va presidir la cambra va criticar constantment que hi havia un dèficit d’inversions públiques de l’Estat a Catalunya. Valls va reclamar una gestió público-privada i alhora descentralitzada de l’aeroport del Prat.

La Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi l’11 d’abril del 2017.