JOSEP LLUÍS BONET, president d'Alimentaria i de Fira de Barcelona "Somos en ese sentido una anomalía positiva y eso le permite ser reconocida y admirada la industria alimentaria española y la gastronomía española pues de una manera global."

En l’acte de presentació del saló, a La Pedrera, el president d’Alimentaria i de Fira de Barcelona, Lluís Bonet, ha remarcat la innovació de la indústria alimentària espanyola com a clau per a la internacionalització. “Som, en aquest sentit, una anomalia positiva i això permet a la indústria ser reconeguda i admirada de manera global”, ha recalcat Bonet. En aquest sentit, també ha dit que l’edició d’aquest any vol seguir internacionalitzant-se.

Entre les activitats previstes, hi ha l’espai gastronòmic The Alimentaria Experience que aquest any tornarà a comptar amb xefs consagrats com Joan Roca o Ángel León. En total, 40 cuiners participaran en els tallers programats per experimentar les noves tendències gastronòmiques. També hi haurà un espai dedicat al vi, Vinorum Think, en què es revelaran les últimes novetats de sector i es donaran les claus per accedir als mercats asiàtics amb experts, enòlegs i crítics del vi. Amb motiu del saló, també s’ha organitzat un congrés internacional, The Food Revolution Forum, que reunirà 100 ponents de tot el món que analitzaran el futur de l’alimentació.