GABRIEL JENÉ, president de Barcelona Oberta "Reclamar estar en igualtat de condicions a l'hora de poder debatre sobre el futur d'aquest espai tan important per al barri comercial de la ciutat, entenem que hi ha una certa manca de sensibilitat per part de l'alcaldessa respecte a l'activitat comercial al centre de la ciutat, que també és comerç de proximitat especialment aquí al Born." PAULA MORGO, Born Comerç "Aquest mercat és una part tristament una mica desaprofitada, i la sinergia que hem de trobar entre cultura i comerç és la que ens ajudarà a dinamitzar el nostre barri." Jordi Darocas, gerent i dinamitzador Born Comerç "Fem un a sèrie de actiacions dinamitzadores comercials que són tan la ruta d'apardors que fan deu dissenyadors del ModaFab i hi ha una ruta dels restaurants que farà una ruta pel 080, i volem seguir reivindicant que es faci el 080 almenys una edició al Born perquè és el barri per excelència de dissenyadors."

Després de la polèmica sobre el futur d’El Born Centre Cultural, avui els comerciants han volgut dir-hi la seva. Asseguren que el museu viu d’esquenes al barri, i que la plaça no té cap tipus de vida ni comercial ni veïnal. Reclamen que el centre cultural passi a ser un espai comercial, canviant fins i tot el nom del museu perquè es recuperi el nom de Mercat del Born.

Els botiguers afirmen que s’ha de fomentar el comerç de proximitat i que cal preservar aquesta singularitat que té el Born. Això sí, són conscients que els jaciments de 1714 són una riquesa i que no es poden tocar, però que cal redefinir l’espai per unir cultura i comerç. També asseguren que fins ara l’Ajuntament no els ha tingut en compte a l’hora de decidir el futur del centre.

Una altra reivindicació dels botiguers és que una de les edicions del 080 es mantingui en aquest equipament ja que la propera edició de la passarel·la 080 Barcelona Fashion es farà íntegrament a la Casa Llotja de Mar.