Josep Maria Roig, secretari de l'Associació d'Establiments Emblemàtics de Barcelona "Si aquestes botigues no es declaren Bé Cultural d'Interès Nacional i es protegeixen pel seu valor que és l'activitat i la història, no tenim res a fer. Al seu moment vaig enviar-li uns escrits a la senyora Colau per notificar-li el desballestament de la Monge i no em va contestar. Vaig enviar-li també a la que era la regidora de Comerç, Janet Sanz, i no em va constestar. Em va contestar al cap d'un temps dient que tot era correcte. Home, no serà correcte quan desapareix una botiga centenària. No hi ha interès, el que intentaré quan estigui el govern de la Generalitat a veure si es fa una catalogació no pels mobles sinó per l'activitat i la història dels locals i que sigui per tot Catalunya. -Si vostès piquen la porta de la Generalitat vol dir que donen per perduda la batalla a l'Ajuntament de Barcelona?- Jo crec que sí, no té cap interès."

Roig ha explicat que no ha obtingut respostes satisfactòries de les cartes que havia enviat a Ada Colau i Janet Sanz. També ha carregat contra el govern municipal de Trias, sobre el qual ha explicat que el pla de protecció que va impulsar no va aconseguir tenir cap resultat a la pràctica, i n’ha posat d’exemple els casos de la filatèlia Monge i la xocolateria Fargas.

El secretari de l’Associació d’Establiments Emblemàtics també ha parlat del cas de la botiga El Ingenio, de la qual ha assegurat que tancarà després de Carnaval “si no hi ha un miracle”.