La visita ha durat una hora aproximadament i ha portat una vintena de bloguers al vestíbul i l’andana de l’estació Europa-Fira de l’L9. Tot i que no han pogut pujar dalt dels combois, sí que els han pogut veure en funcionament mentre realitzen la “marxa en blanc”.

Dos dels afortunats que han pogut veure les instal·lacions, la Neus Prats i en Dani Cortijo, destaquen l’amplitud dels espais i la seguretat. L’autora del blog ‘La meva Barcelona’ reconeix que li ha agradat el disseny del vestíbul, obra del japonès Toyo Ito i subratlla que “recorda el disseny de la Fira i l’Hotel Porta Fira”, dues obres més de l’arquitecte.

L’historiador que hi ha al darrere d”Altres Barcelones‘ s’ha sorprès per la lluminositat de l’espai i el sistema d’obertura i tancament de les portes de l’andana, perfectament coordinada amb el de les portes del metro.

Els visitants han pogut veure també una exposició de fotografies antigues de la zona de l’Hospitalet de Llobregat on se situa l’estació. Cortijo assegura que d’aquesta manera es fusiona la modernitat i l’antiguitat.