Al web www.barcelonaisland.com s’hi anuncia aquest hipotètic complex hoteler amb forma de nau espacial, que situa en una illa artificial al mig de la costa de Barcelona. S’hi assegura que les companyies Mobilona i Apogee Investors han signat un acord per engegar aquest projecte, que necessitaria d’una inversió inicial de 1.500 milions d’euros.

Al portal que presumptament s’ha posat en marxa per promocionar el macrocomplex -i que, en aparença, resulta força desgavellat- s’hi detallen els preus de sortida dels apartaments i les suites de l’hotel, denominat Torre Galaxy, que són “reduïts”, es diu, per captar inversors abans de la construcció. Les habitacions de l’hotel i els apartaments oscil·larien entre els 495.000 € i els 2,6 milions d’euros, i els àtics, entre els  3,9 milions d’euros i els 20 milions. I perquè l’inversor faci números, es destaca quant costaria passar una nit a les suites de l’hotel: entre 300 i 1.500 euros.

La proposta ha arribat a l’Ajuntament

L’empresa hotelera Mobilona, sense que consti que hagi construït per ara cap hotel, assegura al seu compte de Twitter que vol oferir als seus clients una experiència “fora d’aquest món”: permetre’ls viatjar a “galàxies llunyanes”, si bé no aclareix com. Darrere d’aquesta misteriosa companyia, i encapçalant un no menys obscur consorci multinacional, hi ha un personatge actiu al Twitter i amb web propi: Jerome Bottari, qui assegura que el seu grup desenvoluparà els anomenats Space Hotels a Barcelona, Los Angeles i Hong Kong per un valor de sis bilions de dòlars.

Mobilona ofereix al seu web diverses propostes arquitectòniques per a la construcció de nous hotels. L’Illa Barcelona, de l’arquitecte i dissenyador francès Erik Morvan, resident a Sant Andreu de Llavaneres, suposadament ha estat la que més ha agradat i més vots ha obtingut. De fet, el projecte ja ha arribat a mans de l’Ajuntament. Des del govern municipal han explicat que recentment n’han rebut un “d’aquestes característiques” i que, com es fa en altres casos, “tenim l’obligació d’analitzar i atendre qualsevol petició que arribi”. Amb tot, el consistori ha puntualitzat que “tot el que es vol tirar endavant a la ciutat, s’ha d’ajustar i ha d’encaixar amb el model de ciutat”.

L’empresa Mobilona explica a la pàgina web del projecte el compromís per aixecar l’Illa Barcelona sense emissions d’efecte d’hivernacle, i produint energia sostenible que beneficiï els habitants de la ciutat. BTV ha intentat sense èxit posar-se en contacte amb Bottari, però sí que ha pogut parlar amb Morvan -autor, segons el seu portal, de diverses iniciatives tant o més llunàtiques-, qui ha assegurat que aquest hotel, com també una altra proposta per a la central tèrmica de Sant Adrià del Besòs, és un projecte “en ferm” que es presentarà en societat els pròxims dies.