Barcelona i San Francisco són dues ciutats agermanades des de 2010, però malgrat l'entesa institucional, hi ha un fet que encara les separa més enllà de la distància evident: una connexió directa amb avió. Xavier Trias i el seu homòleg de San Francisco, l'asiàtic Edwin Lee, es van conjurar ahir per donar suport als esforços dels dos aeroports per assolir un enllaç sense escales. Una fita que va quedar clar que es desitja per ambdues bandes. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Hem expressat la nostra voluntat de col·laborar en l'establiment d'una connexió de vol directe entre San Francisco i Barcelona. Això és molt important per a nosaltres." Així es va recollir en el document que els dos alcaldes van signar en què es comprometen a seguir col·laborant en àrees com la promoció del vehicle elèctric o la tecnologia mòbil. A la tarda, nova trobada institucional, aquest cop amb l'alcalde de San José, al sud de la badia de San Francisco. Una ciutat d'un milió d'habitants, la més gran del Silicon Valey. Precisament, de passada per aquesta zona que acull empreses de tecnologia i informàtica, la delegació va fer parada a Cisco, una firma que invertirà a la ciutat cinc milions d'euros per ubicar-hi un centre d'innovació. Serà un espai des d'on investigadors buscaran solucions tecnològiques per com gestionar millor aspectes de la vida diària de les ciutats, com la mobilitat o l'enllumenat públic. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Per tant, amb aquestes apostes o vas a la fila darrera o vas en primera fila. Nosaltres volem estar en primera fila i crec que la col·laboració amb Cisco ens col·loca en una primera fila i això ens és molt important per a la ciutat de Barcelona. "L'arribada oficial de Cisco a Barcelona ja té espai definit. Serà a l'antiga fàbrica tèxtil de ca l'Alier, al Poblenou, ara en ruïna. Com que l'obertura del centre vol ser imminent, però, i la fàbrica s'haurà primer de reconstruir, l'empresa en buscarà de moment un emplaçament provisional. Us ho ha explicat des de San José, Califòrnia, Marc Garcia."

La primera jornada del viatge institucional que Trias fa als Estats Units ha tingut una agenda ben plena. La trobada amb l’alcalde de San Francisco no ha estat, de fet, l’única d’aquest dilluns. La delegació de l’Ajuntament també s’ha reunit amb l’alcalde de San José i ha fet parada a l’empresa Cisco, una firma que invertirà cinc milions d’euros a la ciutat per ubicar-hi un centre d’innovació.

Visita a Whatsapp

La delegació municipal també ha visitat la seu de Whatsapp. Els dos directius de l’exitosa companyia de missatgeria instantània, Jan Kourn i Brian Actov, han rebut la comitiva, la primera delegació institucional amb qui es reuneixen.

Els dos joves directius s’han mostrat molt interessats en el mercat espanyol perquè Whatsapp té una penetració del 98% als telèfons intel·ligents d’aquí.