Mai millor dit, Barcelona escalfa motors de cara al Gran Premi de Fórmula 1 d'aquest cap de setmana a Montmeló. I els rèdits per a la ciutat, que l'alcalde va xifrar en 60 milions d'euros, ja es comencen a notar. De fet, els primers aficionats ja han començat a arribar. Ho han fet amb temps per, de passada, poder conèixer la ciutat. Segons el Circuit de Catalunya entre el 70 i el 75% del públic de la cursa és estranger. I molts d'ells s'allotgen a Barcelona. Això es nota en els nivells d'ocupació, que, segons el Gremi d'Hotelers, rondaran el 90% al ciutat. El mateix percentatge que l'any passat. Hi ha, però, hotels on l'ocupació serà completa. És el cas del Claris, a l'Eixample, que ofereix als clients la possibilitat de gestionar-los el transport fons al Circuit. Però aquests dies Barcelona no només rep la visita dels fans del motor. També dels milers de treballadors i empresaris del món de la Fórmula 1. Segons els responsables de l'Hotel Pullman el gran premi és un dels esdeveniments més importants de Barcelona pel que fa a l'ocupació hotelera.

Segons fonts del Circuit de Catalunya, s’espera que aquest any assisteixin com a mínim 90.000 persones a la cursa, unes 10.000 més que l’any passat. Entre el 70 i el 75% del públic són estrangers, sobretot anglesos, francesos i alemanys. Això es deu, en part, que l’organització del circuit ha potenciat aquest any la publicitat del Gran Premi a l’estranger.

L’alcalde, Xavier Trias, va xifrar en 60 milions d’euros l’impacte del Gran Premi de Montmeló a la ciutat.

Habitacions més cares i serveis llançadora de luxe

Alguns hotels de la ciutat aprofiten l’avinentesa, com passa en altres grans esdeveniments de la ciutat, per apujar els preus de les habitacions. Alguns també ofereixen als clients transports directes des de l’hotel fins al circuit i d’alres contacten amb empreses que ofereixen aquest servei. Sovint són vehicles de gamma alta i hi ha, fins i tot, qui lloga un helicòpter. Ara bé, segons expliquen els hotelers la majoria dels turistes viatgen fins a la cursa en transport públic.