La inauguració d'una nova fàbrica de l'empresa barcelonina Grífols, a Los Angeles, ha estat l'escenari per a l'inici d'una relació d'amistat entre aquesta ciutat nord-americana i Barcelona. Xavier Trias i el seu homòleg Antonio Villaraigosa van exhibir bona sintonia en els gestos i també en les formes. Els dos alcaldes van signar un acord per col·laborar en àmbits com les relacions comercials, la recerca, la cultura i també: "Turismo! El vuelo, el vuelo" Com dilluns a San Francisco, un vol directe entre Los Angeles i Barcelona va ser, de nou, una reivindicació mútua. L'esport també serà un punt d'unió entre les dues ciutats i què millor per exhibir-ho que el regal d'una samarreta signada pel 10 del Barça. "Oh my Godness!!" I fet el parèntesi més protocol·lari, tall de cinta de rigor per inaugurar la fàbrica. Grifols és una companyia líder en la producció de medicaments derivats del plasma, un component de la sang. Amb presència als Estats Units des de fa deu anys, l'alcalde va destacar que companyies com Grífols són els millors ambaixadors de Barcelona. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Son un ejemplo es una señal inequívoca de lo que nosotros llamamos la iniciativa civil catalana. En Catalunya la administración no es tan importante, en Catalunya lo que es muy importante son las empresas y la capacidad de trabajo de la gente." La implantació d'aquesta empresa catalana als Estats Units no és gens menyspreable. Dels 12.000 treballadors que té Grífols, 8.000 ho fan en aquest país, un miler dels quals en aquesta ciutat.

Trias s’ha referit al que ell ha anomenat “iniciativa civil catalana”. Un exemple d’aquesta voluntat emprenedora que, assegura l’alcalde, enforteix el país, és Grifols, “els millors ambaixadors de Barcelona”. Amb presència als Estats Units des de fa 10 anys, aquesta companyia dóna sentit a la màxima llançada per Trias: val més prioritzar la iniciativa empresarial a la governamental. La implantació de l’empresa catalana a Califòrnia no és gens menyspreable. Dels 12.000 empleats que té Grifols, 8.000 estan als Estats Units, i un miler, a Los Angeles. La nova fàbrica -amb el tall de cinta de rigor- consolida la marca com a líder en la producció de medicaments derivats del plasma. Per a la planta que s’ha inaugurat en territori nord-americà, s’hi han invertit 50 milions d’euros.

Més protocol·lari ha estat l’acte anterior protagonitzat per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el seu homòleg de Los Angeles, Antonio Villaraigosa, que han exhibit bona sintonia en els gestos i també en les formes. Els dos alcaldes han signat un acord per col·laborar en àmbits com les relacions comercials, la recerca, la cultura i el turisme. Com dilluns a San Francisco, un vol directe que connecti les dues ciutats ha estat, de nou, una reivindicació mútua. L’esport també pretén ser un punt d’unió entre aquestes metròpolis i la millor manera d’exhibir-ho ha estat amb un obsequi que comença a ser habitual en aquest tipus de trobades: una samarreta signada pel 10 del Barça, Messi.