L’edifici és patrimoni industrial de la ciutat. Com que l’obertura del centre vol ser imminent i la fàbrica s’haurà primer de reconstruir, l’empresa HI buscarà de moment un emplaçament provisional. Cisco estima que la inversió serà de 4,5 milions, xifra que no inclou les despeses de remodelació de la fàbrica.

L’operació vol consolidar l’aposta de Barcelona per les ciutats intel·ligents i l’economia urbana i a la vegada rehabilitar un edifici que és patrimoni industrial de la ciutat. L’anunci s’ha fet en la primera jornada del viatge oficial que aquests dies fa una delegació del govern municipal a diverses ciutats dels Estats Units, entre les quals, San Francisco.

L’alcalde, Xavier Trias, ha assegurat que “amb aquest acord, Barcelona i Cisco continuen reforçant l’aliança per convertir la ciutat en un model global de referència de les ciutats intel·ligents al servei del benestar i la qualitat de vida de les persones que hi viuen”.

La trobada també ha servit per anunciar la propera celebració del Fòrum Mundial Internet de les Coses, que es farà a Barcelona entre els dies 29 i 31 d’octubre de 2013.