L’emblemàtica papereria Konema no tornarà a obrir les portes. A través d’un comunicat, els propietaris han explicat que s’han vist obligats a tancar. No poden fer front a la pujada del lloguer que els han fet. Afirmen que aquest augment suposa una despesa massa alta, que convertia en inviable el projecte. Feia un mes que la botiga estava tancada. Un cartell anunciava que estaven fent inventari durant el mes d’agost. Finalment no tornaran a obrir.

Aquest dimecres els propietaris de Konema van penjar una gran esquela anunciant el seu comiat. En l’escrit, Konema atribueix el tancament de la botiga a la modificació de la Llei d’arrendaments urbans (LAU) del 2015, que elimina les rendes antigues i obliga a renegociar el lloguer. Afirmen que els últims mesos han intentat arribar a un acord amb la propietat, però la negociació no ha arribat a bon port. Denuncien que la LAU no protegeix els comerços locals, i que el que els ha passat a ells no és una excepció. Asseguren que, com ells, hi ha altres botigues emblemàtiques que s’han trobat en la mateixa situació i han acabat tancant.

Konema va obrir les portes l’any 1972, convertint-se una botiga de referència coneguda com un comerç de qualitat, amb una aposta pel disseny i una excel·lent selecció de productes. També eren molt coneguts els seus set aparadors de grans dimensions que atrapaven la gent que passejava per la cantonada de Rambla de Catalunya amb el carrer de Consell de Cent, a l’Eixample.