Atur

La ciutat de Barcelona va tancar el mes d’agost amb 68.547 persones a les llistes de l’atur, és a dir, 1.869 aturats més que els registrats al mes de juliol. Segons les dades del Ministeri de Treball, aquest és el segon increment consecutiu que es detecta a la ciutat. Tot i així, les xifres queden per sota de les corresponents a l’agost del 2018, quan hi havia més de 70.000 aturats a Barcelona.

Barcelona se situa com la província en què més augmenta l’atur durant el mes d’agost. S’ha incrementat en 9.415 persones, seguint la tendència que va iniciar-se al juliol, quan va incrementar en un 9.08 % respecte al mes de juny.

Catalunya també és una de les comunitats on més ha pujat el nombre d’aturats, amb 12.588 persones durant el mes d’agost. Això suposa un increment del 3,51 % i la xifra total de desocupats al territori català se situa en 371.418 persones.

A Espanya s’ha reproduït el mateix esquema. El nombre de persones que s’han donat d’alta a les oficines del Servei Públic de Treball Estatal se situa en 54.371, la xifra més baixa per a un mes d’agost de la darrera dècada. Segons el ministeri, aquesta caiguda de l’ocupació durant el mes d’agost ha estat especialment important al sector serveis, en la construcció i la indústria.