Barcelona apareix, un any més, entre les 20 ciutats més atractives per al turisme internacional segons el Global destination cities index 2019. Amb més de nou milions de visitants, la capital catalana se situa en el 17è lloc del rànquing, per darrere de Milà i per sobre de Palma. Bangkok es referma en la primera posició amb prop de 23 milions de visitants i dues ciutats clàssiques, París i Londres, completen el podi. En aquest mapa interactiu veuràs les 20 ciutats del rànquing. Si cliques sobre cadascuna, veuràs quina posició ha obtingut en el rànquing d’enguany i quants milions de visitants ha rebut.

Des del 2011, quan Mastercard va elaborar el primer Global destination cities index, Barcelona apareix cada any entre les 20 ciutats que atreuen més turistes. El 2013 va obtenir la seva millor posició, la desena, amb 8,41 milions de visitants internacionals. L’informe del 2019 apunta, a més, que la ciutat experimentarà un augment del 4,8 % en el nombre de turistes internacionals.

Pel que fa a les ciutats on els turistes van gastar més diners, Dubai n’encapçala el rànquing, amb una despesa de 27.810 milions d’euros, una mitjana diària de 499 euros. A Barcelona, els turistes van gastar 7.122 milions d’euros durant el 2018.

Les destinacions asiàtiques prenen força

En el “top 20” del Global destination cities index, hi trobem 10 ciutats asiàtiques. Bangkok es consolida com a ciutat més atractiva per als turistes internacionals repetint per quart any consecutiu en la primera posició i passant per davant de Londres i París. Singapur també ha superat en els darrers anys una destinació de molt renom, Nova York. I Tòquio, que inicialment es trobava per sota de Barcelona, ha tingut un creixement destacat en els darrers anys.