El Comitè de Vaga de Trablisa a l’aeroport

 s’ha concentrat aquest dimarts al matí a les portes d’accés a la Terminal 1. Els treballadors dels controls de seguretat estan des del 9 d’agost en vaga indefinida i denuncien que són “assetjats” per part de la Guàrdia Civil als filtres de seguretat. Segons organitzadors de l’aturada, estan en espera que el jutjat els autoritzi que Aena els cedeixi les imatges de les càmeres de videovigilància per denunciar i demostrar que hi ha intrusisme de treballadors amb l’objectiu de vulnerar el dret de vaga.

Denuncien el trasllat d’una companya

La trentena de treballadors concentrats també han denunciat el trasllat d’una companya a un altre servei fora de l’aeroport “després de patir un atac d’ansietat per les pressions d’un agent”. Segons l’empresa, la dona no tenia la formació adequada, però el Comitè de Vaga de Trablisa assegura que no és cert. “Feia 14 mesos que treballava als filtres de seguretat sense cap problema i només l’han traslladada perquè va denunciar públicament les pressions”, ha lamentat Juan Carlos Giménez, assessor del comitè.

La treballadora afectada, Ivana Jiménez, assegura que la Guàrdia Civil els feia anar més ràpid del que requerien els protocols. “De cop, a partir de la vaga, ens deien que no havíem de passar cap tipus de control, que passéssim totes les maletes, que no les reviséssim…”. Davant d’aquesta situació, diu que va anotar-se el número d’agent de dos guàrdies civils i denuncia que “a partir d’aquí es van prendre represàlies contra mi”.

L’empresa, en canvi, assegura que no va ser una represàlia. Assegura que la Guàrdia Civil va determinar que l’empleada no era apta per al lloc de feina a l’aeroport.

Treballadors d’altres aeroports

El personal considera que l’empresa ha vulnerat el dret a vaga, ja que, tal com han denunciat, aquest mes d’agost Trablisa ha traslladat a Barcelona treballadors d’altres aeroports per minimitzar els efectes de l’aturada. Per això demanen a Inspecció de Treball que actuï. Segons el comitè, però, de moment no han rebut cap notícia ni d’aquest organisme ni de la mediació del Departament de Treball.