Ambulància del SEM

(ACN) Els treballadors del sector del transport sanitari han convocat una vaga per a dimecres, 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya. El sindicat UGT dona per fet que l’aturada tirarà endavant si no s’arriba a un acord en les negociacions sobre l’increment de tarifes i recuperació salarial del col·lectiu. L’organització de defensa dels treballadors també afirma que “es vol posar fi a la situació de bloqueig” en les negociacions del conveni, que, segons indica, van començar fa dos anys.

La UGT subratlla que hi ha hagut tres reunions de mediació al Tribunal de Catalunya i una, aquest mateix divendres, al Departament de Treball, sense que hi hagi hagut cap acord “que garanteixi una millora real” per a la plantilla. Els treballadors formen part del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), però segons el sindicat no tots pertanyen a la plantilla d’aquest organisme de manera directa. En concret, vuit de cada 10 vehicles retolats com a Sistema d’Emergències Mèdiques pertanyen a una subcontractació d’una empresa privada, segons la UGT.

Això implica, afegeix la UGT, que entre treballadors que desenvolupen la mateixa feina hi hagi “diferències salarials”, desigualtats en el grau de compliment de les mesures de prevenció i seguretat laboral o “discriminació en drets i condicions laborals en les embarassades”, entre d’altres. La plantilla denuncia la situació de “discriminació” respecte dels treballadors del SEM i la “manca de control” sobre els compromisos adquirits mitjançant contractes públics.