Un dia abans de la inauguració oficial de la Barça Store Canaletes al cor de Barcelona, en plena Rambla, betevé ha pogut tafanejar en la que ha de ser una de les botigues dedicades a un club de futbol més grans del món. Són gairebé 2.000 metres quadrats situats en els tres primers pisos de l’antic hotel Montecarlo, al número 124 de la popular avinguda. L’edifici, protegit i catalogat, va ser adquirit i després restaurat pel fons immobiliari KKH. Després, l’estudi d’arquitectes Capella Garcia ha estat el responsable de l’interiorisme de la nova macrobotiga.

Un món blau i grana

L’obertura d’aquesta gran botiga del FC Barcelona respon a l’estratègia del club de recuperar el negoci del marxandatge, que, fins ara, confiava a Nike i a botigues amb llicències. Amb la Barça Store Canaletes, el club ja disposa de quatre botigues oficials en propietat: la del passeig de Gràcia, la de la Roca Village i la de la T2 de l’aeroport , sense comptar amb la gran botiga que es troba al mateix Camp Nou.

Per dins, el nou espai està dividit en tres grans àrees. La planta baixa està dedicada a la roba d’home; la primera planta, a la de dona, i la planta del soterrani està consagrada als més menuts i s’hi situa també el laboratori d’estampacions. A banda de la part més comercial, un dels atractius de la Barcelona Store Canaletes és la presència d’elements típicament barcelonins en la decoració. S’hi pot trobar una rèplica de la mateixa Font de Canaletes, el clàssic panot hidràulic barceloní i columnes de ceràmica en honor al gran ceramista Antoni Cumella.