Els treballadors de Telepizza a Barcelona estan en peu de guerra perquè denuncien que una part de la plantilla no cobra el sou mínim interprofessional. Concretament, el grup que engloba els auxiliars, repartidors i personal de neteja. És per això que aquest dissabte van fer una vaga per reivindicar una actualització de la taula salarial i que, segons el col·lectiu, va tenir un 70 % de seguiment a la ciutat. L’aturada es va fer en dissabte entre les 20 h i la 1 h de la matinada, en l’horari en què podia tenir més incidència.

De fet, es tracta d’una vaga que ha afectat només la ciutat de Barcelona. Des del gener del 2019, Telepizza ha franquiciat totes les seves botigues de la ciutat i s’ha quedat en propietat només les de la resta del territori. L’empresa que s’ha quedat amb tots els establiments tret de dos és QSR North. Segons la secció de Telepizza de la CGT, l’empresa no ha volgut actualitzar les taules salarials a la nova normativa vigent, excusant-se que Telepizza no ha fet un nou conveni amb els seus treballadors.

Treballadors durant sis mesos

Tot i que un cop s’actualitzi el conveni els treballadors esperen que hi hagi una indemnització amb caràcter retroactiu, asseguren que l’empresa s’aprofita que la durada dels contractes d’aquest grup de treballadors. De mitjana, només són a l’empresa durant sis mesos. És per això que creuen que un cop hi hagi conveni seran molts els extreballadors que no cobraran l’import retroactivament i que l’empresa s’estalviarà els diners.

La vaga contra les franquícies de Telepizza de QSR North també s’han repetit a Saragossa, l’únic lloc en què aquesta empresa compta amb la franquícia d’aquesta cadena de restauració.